Кримінал

Правоохоронці Чернігівщини скерували до суду кримінальне провадження щодо розстрілу трьох братів військовими рф

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо розстрілу російськими окупантами трьох братів. Один із братів дивом вижив і вибрався з могили. Матеріали провадження з обвинувальним актом передано прокуророві Чернігівської обласної прокуратури для скерування до суду. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що воєнний злочин стався 18 березня 2022 року під час тимчасової окупації російськими військами частини Чернігівської області. Того дня в одному з сіл Чернігівського району група озброєних військових рф увірвалась до будинку місцевих з обшуком.

Мешканці будинку – троє братів, один із яких у минулому учасник АТО/ООС. При виявленні військової форми ЗСУ рашисти побили братів прикладами та погрожували розстрілом. Згодом зв’язаних чоловіків окупанти вивезли на територію місцевого господарства, ув’язнили на чотири доби та катували.

Під тортурами старший брат родини розповів катам, буцімто він причетний до спалення військової техніки рф. Після цього окупанти вивезли всіх трьох у багажнику автомобіля в лісосмугу, поставили їх на коліна перед викопаною ямою та розстріляли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляли авто з цивільними на Чернігівщині при спробі евакуації – судитимуть військового рф

Одному з братів дивом вдалося вижити та самостійно вибратися з могили.
Наразі слідчі відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Чернігівщини за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 статті 28 та ч.2 статті 438.

Кримінального кодексу України (Порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, за попередньою змовою групою осіб).

За скоєне російським окупантам загрожує довічне позбавлення волі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button