Кримінал

Правопорушник відповість у суді за штучну водойму

Прилуцькою місцевою прокуратурою в ході здійснення представницької діяльності на території м. Прилуки виявлено факт безхазяйного використання земельної ділянки, відомості про що  внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 254 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура захистила землю від лінивого фермера

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що правопорушник на земельній ділянці, за цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, всупереч вимогам Земельного кодексу України та Закону України «Про охорону земель» самовільно без виготовлення документації із землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки та без отримання спеціального дозволу на зняття, зберігання та використання ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) земельної ділянки, збудував за допомогою спеціальної техніки (екскаватору) на земельній ділянці штучне водоймище, розміром 0,0467 га.

Зокрема 04.01.2019 р. завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт відносно вчинення правопорушником злочину, передбаченого ст. 254 КК України.

Наразі триває судовий розгляд відповідного кримінального провадження.

Довідково: санкція ст. 254 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Прокуратура м. Прилуки

Ще статті по темі

Back to top button