Кримінал

Прилучанина судитимуть за ухилення від призову

Прилуцькою окружною прокуратурою, за наслідками досудового розслідування, скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянина, який 15.09.2022, перебуваючи у третьому відділі Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України, без поважних причин відмовився від отримання повістки про необхідність прибуття для подальшої відправки до місця несення служби.

Про це повідомляє Прилуцька окружна прокуратура.

У подальшому, будучи придатним до військової служби та не маючи права на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією, передбаченого ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», діючи умисно з метою ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, без поважних причин, маючи можливість прибути до третього відділу Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України, на порушення вимог ст. 65 Конституції України, ст. 1, 10, 42 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», ст. 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та Указу Президента України №69/2022 від 24.02.2022 «Про загальну мобілізацію», 16.09.2022 та у подальшому до Прилуцького РТЦК та СП не прибув і таким чином умисно ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Дії обвинуваченого кваліфіковано як ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України.

Наразі триває судовий розгляд.

Ще статті по темі

Back to top button