Кримінал

Прилуцька прокуратура відкрила більше 40 кримінальних проваджень за посягання на цілісність України

Прилуцька окружна прокуратура Чернігівської області в умовах воєнного стану продовжує виконувати свої конституційні функції.

Прокурори, спільно з поліцією та працівниками інших правоохоронних органів, документують всі факти злочинів, які вчиняються агресором на території Прилуцького району.

Зокрема, за період з 24.02.2022 року по 16.03.2022 року до ЄРДР правоохоронцями Прилуцького району внесено більше 40 кримінальних проваджень, в основному за статтею 110 КК України – посягання на територіальну цілісність України, та за ст. 438 КК України – за фактами порушення законів та звичаїв війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жительку Чернігівщини взяли під варту через заклики до зміни територіальної цілісності України

На даний час здіснюється досудове розслідування за фактами збройної агресії Росії на території Прилуцького району, наслідком чого є загибель та поранення більше 30 цивільних осіб, а також руйнування та пошкодження їх житлових будинків та іншого майна.

Ми запевняємо, що відреагуємо на кожен злочин окупанта та осіб, які наживаються на війні. Усі злочини фіксуються відповідно до вимог законодавчих актів України.

Досудове розслідування проводять слідчі Прилуцького РВП ГУНП в Чернігівській області.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснюють прокурори Прилуцької окружної прокуратури Чернігівської області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button