Кримінал

Продав несправний лісовоз і незаконно заволодів державними коштами: на Чернігівщині судитимуть директора товариства

Слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції завершили досудове розслідування за низкою фактів протиправної діяльності директора комерційного товариства, який заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тисяч гривень.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

У процесі досудового розслідування поліцейські встановили, що директор одного з комерційних товариств з обмеженою відповідальністю, що здійснює свою господарську діяльність на території Чернігівської області, сформував і реалізував злочинний задум із вигідного продажу несправного автомобіля, який належав його підприємству. Йшлося про спеціалізовану вантажівку-лісовоз. Фігурант прагнув продати цей транспорт за значно завищеною ціною, нібито він перебуває у відмінному технічному стані.

З огляду на специфіку товару, покупцем зловмисник обрав профільне державне підприємство в Новгород-Сіверському районі, якому надіслав відповідну комерційну пропозицію. Зацікавленому покупцю фігурант надав офіційний звіт про оцінку транспортного засобу, який містив завищену вартість вантажівки та низку неправдивих відомостей про її технічний стан.

Скласти цей фіктивний документ зловмисник підбурив сертифікованого оцінювача, з яким вступив у змову заради досягнення злочинної мети.

У подальшому недобросовісний продавець уклав договір із державним підприємством про продаж спеціалізованого транспортного засобу за значно завищеною вартістю. Також він виготовив завідомо неправдивий акт передачі лісовоза покупцеві та надав цій підробці вигляду офіційного документа. При цьому зловмисник достовірно знав, що непридатну до експлуатації вантажівку покупець не отримає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на Чернігівщині вогнеборці ліквідували дві пожежі у житловому секторі

Втрати державного підприємства в результаті злочинних дій директора комерційного товариства становили майже 750 тисяч гривень.

Правоохоронці звинувачують шахрая у підбурюванні до складання та видачі оцінювачем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України; заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах ,ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України; видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

За найтяжчою з них зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю ще на три роки. Матеріали досудового розслідування будуть скеровані до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button