Кримінал

Продавала неіснуючі товари в соцмережі: прилуцькі поліцейські викрили підозрювану в шахрайстві

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури викрили 30-річну мешканку однієї з громад району, яка під приводом продажу одягу в Інтернеті ошукала низку клієнтів із різних областей України. Зловмисниці загрожує до 3 років ув’язнення. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Викриттю шахрайки передувала кропітка робота співробітників кримінальної поліції та масштабне оперативне супроводження і документування злочинної діяльності фігурантки.

Правоохоронці встановили, що жінка створила в соцмережі «Фейсбук» декілька сторінок з продажу одягу. Спілкуючись із потенційними покупцями, зловмисниця просила у них передоплату за товар та відправляла їм реквізити своєї банківської картки. Коли ж потерпілі надсилали їй гроші, аферистка припиняла відповідати на їхні повідомлення та блокувала клієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бобровицькі поліцейські розкрили крадіжку грошей з втраченої банківської картки

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживанням фігурантки правоохоронці вилучили банківські та сім-картки, кілька смартфонів (з яких здійснювався доступ до акаунтів з продажу речей) та інші речові докази.

За цим фактом слідчий поліції розслідує кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому). Зловмисниці загрожує до трьох років позбавлення волі.

Наразі поліцейські вживають заходи щодо встановлення всіх осіб, які потерпіли від протизаконних дій фігурантки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button