Кримінал

Прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за фактом підроблення офіційних документів

08.11.2018 Прилуцькою місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за фактом підроблення декларації про готовність до експлуатації об`єкта, що за класом наслідків (відповідальності) належить до об’єктів із незначними наслідками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція та прокуратура розслідують факти хуліганства у дитячому реабілітаційному центрі

Відповідно до законодавства України, замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

Пайова участь полягає в перерахуванні замовником від початку здійснення будівництва (оформлення документів дозвільного характеру) до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

Так, для уникнення від сплати коштів пайової участі невстановлені особи внесли до декларацій про готовність об`єкта до експлуатації  інформацію про те, що кошти пайової участі сплачені в повному обсязі.

Однак, згідно з інформацією фінансового відділу Прилуцької міської ради, кошти на сплату пайової участі від замовників будівництва в повному обсязі на рахунок міської ради не надходили.

Вказаний факт не є поодиноким.

Так, Прилуцькою місцевою прокуратурою встановлені ще два аналогічні факти підробки декларацій про готовність до експлуатації об`єкта.

За вказаними фактами Прилуцькою місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 358 КК України

Тепер під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури у кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.

Джерело: Прокуратура м. Прилуки

Ще статті по темі

Back to top button