Кримінал

Псевдопрацівник банку ошукав чернігівця на 74 тисячі гривень

Вчора до поліції звернувся 48-річний чернігівець, який повідомив, що постраждав від шахрайських дій. Потерпілому зателефонував невідомий чоловік та представився працівником банку. Про це повідомляють у поліції Чернгівської області.

Незнайомець сказав, що картку заявника заблоковано через те, що з неї намагалися зняти кошти. Тому чоловік повинен перерахувати грошові кошти зі своєї картки на картку, яку йому продиктували. Чоловік погодився виконати умови незнайомця та перерахував грошові кошти в сумі 68 тисяч гривень на вказаний рахунок. Після переказу коштів заявнику знову зателефонували та повідомили, що потрібно перерахувати решту суми – 6 тисяч гривень нібито в якості відсотку за майбутнє перераху вання з вищевказаної картки на банківську карту чоловіка.

Після цього незнайомець запропонував чернігівцю перезавантажити мобільний телефон і запевнив, що після цього кошти автоматично повернуться на рахунок заявника. Однак гроші потерпілому так і не надійшли.

Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся до поліції. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.

Ще статті по темі

Back to top button