ВійнаКримінал

Російському військовому, що катував жителя села на Чернігівщині, оголосили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру військовому російської федерації, який катував та вибивав дані про українських захисників із жителя села Слобода Чернігівської області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури встановлено і повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)», — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 6 березня підозрюваний наказав своїм підлеглим, особи яких на сьогодні не встановлені, доставити до магазину в селі Слобода місцевого жителя, аби отримати від нього відомості про розташування та переховування військовослужбовців Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оперативна інформація про ситуацію на північному кордоні

Встановлено, що після виконання наказу фігурант протягом 30 хвилин бив чоловіка дерев’яним руків’ям від лопати по нирках, ногах та інших частинах тіла, завдавши йому сильного фізичного болю. Не отримавши необхідної інформації, підозрюваний наказав підлеглим продовжити знущання і залишив приміщення.

Повернувшись, фігурант сам продовжив бити чоловіка металевою ніжкою від стільця, погрожував убити дружину та сина, а потім вилив на потерпілого три пляшки легкозаймистої рідини та грозився підпалити.

В ОГП наголосили, що своїми діями російський військовий порушив вимоги Женевської конвенції щодо жертв міжнародних збройних конфліктів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button