Кримінал

Жителька Чернігівщини у шахрайських спосіб отримала соцдопомогу

Прокурорами Срібнянського відділу Прилуцької місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно особи, яка шляхом обману заволоділа коштами Державного бюджету України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилуцький шахрай ошукав 9 людей і тепер сидітиме за ґратами

В ході судового засідання доведено, що мешканка одного із сілСрібнянського району, всупереч вимогам законодавства, знаючи, що подання достовірної інформації про майновий стан її сім’ї може вплинути на розмір призначеної їй державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, умисно не повідомила управління соціального захисту населення Срібнянської районної державної адміністрації про придбання її чоловіком житлового будинку та земельної ділянки, а також про перебування вказаних об’єктів у власності останнього. У зв’язку з чим, упродовж 6 місяцівбезпыдставноотрималанадмірновиплаченудопомогу на суму майже 9 тис.грн.Внаслідокприхованнятакоїінформаціїу шахрайськийспосібзаволоділабюджетними коштами.

Вироком Срібнянського районного суду Чернігівської області від 21.05.2020 вказану жінку визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, та призначено покарання у виді штрафу. Крім того, шкода заподіяна вказаним кримінальним правопорушенням відшкодована.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button