Кримінал

Шахраї-психологи: до немолодої жінки телефонував псевдослідчий (Фото)

Немолода жінка, поспілкувавшись півгодини з псевдослідчим по телефону, віддала шахраям заощадження, які збирала з десяток років.

Про те, як на неї впливав голос співрозмовника, вона розказала правоохоронцям.

Жінка неодноразово чула по радіо, бачила по телевізору і навіть читала в газетах, що активізувалися шахраї. Утім, вона була впевнена, що з нею такого точно не станеться. Однак, коли о пізній годині задзвонив телефон, а зі слухавки пролунав стривожений голос сина, жінка мало не знепритомніла.

«Голос, схожий на голос рідної дитини, повідомив, що відбулася бійка. Потерпілий впав, розбив голову і потрапив у реанімацію. Слідчий казав, що сину загрожує до п’яти років ув’язнення, але пообіцяв допомогти вирішити конфлікт за 12 тисяч гривень», — розповідає жінка.

Шахрай постійно тримав зв’язок із Оленою Миколаївною. Загалом спілкування тривало упродовж 20-30 хвилин, допоки гроші не опинилися в руках шахраїв. Схаменулася жінка лише після другого дзвінка шахрая, тоді вона кинула слухавку та подзвонила сину – й дізналася, що насправді жодної бійки не було.

«У мене таке враження, що зі мною працював якийсь психолог. Він запитував, чи вживає син наркотики, тощо. Я сказала, що ні. Тож голос у телефоні повідомив, що гарні характеристики лише сприяють швидкому вирішенню конфлікту. Я переживала не за гроші, а за те, щоб усе було добре з сином. Заради дитини мати готова на все», — каже жінка.

Саме на материнську любов шахраї й роблять ставку, коли видурюють гроші з жінок поважного віку. Вони не дають можливості покласти слухавку, бо саме в ці секунди мати може зателефонувати справжньому синові.

Псевдослідчий намагався бути чемним, бажав здоров’я, коли жінка пила ліки, та постійно акцентував увагу на допомозі, але щойно Олена Миколаївна передала пакунок із грішми таксисту – чоловік зник.

Поліція вкотре нагадує громадянам: якщо вам телефонують невідомі та запевняють, що ваші родичі потрапили до лікарні, стали жертвами ДТП чи їх затримали правоохоронці – телефонуйте до поліції за номером «102».

Не погоджуйтеся на сумнівні пропозиції «вирішити питання» шляхом передачі чи перерахування значних сум невідомим особам. Це обман! Краще одразу зателефонуйте родичам і поцікавтеся, чи відбувається щось насправді.

Джерело: Поліція Чернігів _fan page_ Полиция Чернигов

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button