Кримінал

Сільському голові з Чернігівщини повідомлено про підозру за незаконну вирубку дерев

За дорученням керівника Чернігівської обласної прокуратури прокурором у кримінальному провадженні вручено письмове повідомлення про підозру 59-річному колишньому сільському голові у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки.

Установлено, що громадянин, перебуваючи на посаді сільського голови склав та видав офіційні документи, які стали підставою для видалення зелених насаджень в одному з населених пунктів на території сільської ради, що відносилася до колишнього Городнянського району області.

Відповідно до діючого законодавства визначення аварійних дерев, які підлягають видаленню на території населених пунктів, здійснюється комісією, склад якої затверджується виконавчим комітетом відповідної місцевої ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд покарав арештанта за спробу втечі з Чернігівського СІЗО

На противагу цьому, сільський голова, без розгляду зазначеного питання на засіданні виконавчого комітету сільської ради, склав та видав його рішення про утворення комісії, після чого самостійно, без проведення комісійного огляду на аварійність, склав та видав акт обстеження зелених насаджень та ордер на видалення дерев.

На підставі зазначених документів підрядною організацією видалено  267 дерев різних порід на території сільської ради, чим завдано шкоду навколишньому природному середовищу на суму 1 076 856 грн. На даний час прокурором вживаються заходи до забезпечення відшкодування заподіяної шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління ГУНП в Чернігівській області, процесуальне керівництво – Чернігівська обласна прокуратура.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button