Кримінал

Справу щодо КП «Ліки України» почали розглядати у київському суді

Учора, 26 січня 2021 року, в Господарському суді міста Києва відбулося перше судове засідання у справі Комунального підприємства «Ліки України».

Нагадаємо, обласною прокуратурою здійснено вступ в адміністративну справу за позовом п’ятьох депутатів Чернігівської обласної ради про визнання протиправними та скасування рішень обласної ради та Управління комунального майна щодо передачі в оренду майна цілісного майнового комплексу Комунального підприємства «Ліки України» створеному незадовго до прийняття вказаних рішень Товариству з обмеженою відповідальністю з подібною назвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний Суд підтримав позицію прокурора у справі Комунального підприємства «Ліки України»

Позовні вимоги обґрунтовувалися зокрема тим, що фактична передача в оренду майнового комплексу відбулася без винесення вказаного питання на розгляд сесії обласної ради. Цим, на думку позивачів, порушено майнові інтереси територіальної громади та право на вирішення питань місцевого значення делегованими представниками.

Проте Чернігівський окружний адміністративний суд постановив ухвалу про залишення зазначеного адміністративного позову без розгляду. Шостий апеляційний адміністративний суд погодився з таким рішенням із мотивів відсутності в позивачів адміністративної процесуальної дієздатності.

Водночас Верховний Суд, розглянувши касаційні скарги прокурора та депутатів, які не погодилися з вищезазначеними рішеннями, частково їх задовольнив, вирішивши, що розгляд справи має бути продовжено в порядку господарського судочинства.

Відтак, справу передано за підсудністю до Господарського суду міста Києва, а 29.12.2020 у ній відкрито провадження та призначено розгляд справи.

Окрім того, на розгляді Господарського суду Чернігівської області залишається позов обласної прокуратури про визнання недійсними наказів Управління комунального майна, а також договорів оренди та купівлі – продажу майна. Провадження у цій справі наразі зупинено до набрання законної сили рішенням суду у справі за позовом депутатів.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button