Кримінал

Справу трагічної смерті 14-річного Дениса Чаленка з Прилук поновили

Майже три роки минуло з дня трагічної смерті 14-річного Дениса Чаленка з Прилук. Ця загадковий випадок тоді сколихнув всю Україну. Але справу про загибель підлітка визнали нещасним випадком і закрили. Хлопця знайшли мертвим на залізничній колії в Прилуках. Правоохоронці запевнили, що провели десятки експертиз і нібито не знайшли підтверджень, що школяра могли вбити.

Але весь цей час згорьована мама загиблого хлопчика не сиділа склавши руки і шукала справедливості.

«Здавалося, ще вчора ми жартували, сміялися, вибирали професію, мріяли про майбутнє, інколи сперечалися чи навіть конфліктували, а сьогодні особливий світ, наповнений присутністю рідного синочка, перестав існувати. Його вбили… Це життя без життя, особливо якщо справедливості немає, а вбивці розгулюють на волі», — зазначає Світлана Чаленко.

19 квітня 2020 року кримінальну справу було закрито і перекваліфіковано як нещасний випадок.

«Але мама, яка знає правду, ніколи з цим не погодиться. Я пройшла тяжкий шлях оббиваючи пороги кабінетів та судів, щоб відновити справу, та добитися справедливості, залишившись з 2 дітьми без житла та підтримки. Погрози, маніпуляції, безпідставні звинувачення та осуди – все це я пройшла, але не зламалась», — зазначає Світлана Чаленко.

19 вересня 2022 року провадження знову відкрили.

«Півтора року до цього йшла! Хто вбив мого сина: патрульні міста Прилуки, мажори, у яких тато депутат, друзі чи просто прохожі? Ось на це я хочу отримати відповідь. Дякую моєму адвокату, друзям та всім не байдужим, хто мене підтримав, вірив і не залишає. Далі буде», — зазначає пані Світлана.

Ще статті по темі

Back to top button