Кримінал

Спритник нажився на батьківських почуттях

Прокурор Чернігівської місцевої прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт за фактом вчинення жителем Київської області кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 357 КК України, а саме: заволодіння чужим майном через обман (шахрайство), вчинене повторно;не завершений замах на заволодіння чужим майном за допомогою обману (шахрайство), вчинений повторно; незаконне заволодіннячерез обман офіційним документом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прилучанки шахрай із картки зняв кругленьку суму

Досудове розслідування встановило: 12.03.2019, близько 19:00, обвинувачений, перебуваючи в приміщенні однієї з квартир буд. 164 на вул. Богуна в м. Чернігові, маючи злочинний умисел на заволодіння чужим майном, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, повторно за допомогою обману потерпілої, 1937 рокународження, під версією нагальної потреби в грошах для лікування особи, яка нібито постраждала від невстановлених дій її доньки, поцупив готівку –75 000 російських рублів, що в еквіваленті закурсом НБУ становить 30 525 гривень, та 11 000 гривень, що належали потерпілій.

Внаслідок шахрайських дій обвинувачений привласнив кошти потерпілої на загальну суму 41 525 грн.

Крім того, обвинувачений з корисливих мотивів і з метою особистого збагачення, шляхом обману потерпілої заволодів її банківською карткою АТ «Ощадбанк», за допомогою якої обвинувачений розрахувався за придбання ювелірних виробів у магазині «Столична ювелірна фабрика» в ТРЦ «Голівуд» на суму 27 199 грн.

Аналогічним способом обвинувачений намагався 13.03.2019, близько третьої години ночі, біля буд. 11 на вул. Доценка в м. Чернігові, за допомогою обману потерпілого, 1938 року народження, також намагався заволодіти кругленькою сумою –8 000 російських рублів, 35 000 гривень та 200 доларів США. Але намір зловмисника був невдалим, оскільки його затримали на місці кримінального правопорушення.

За вчинення цих кримінальних правопорушень Кримінальним кодексом України передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.

Чернігівська місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button