Кримінал

Суд виніс вердикт у справі Атрошенка

Яворівський районний суд Львова визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у скоєнні дій в умовах конфлікту інтересів і на рік позбавив його права обіймати посаду міського голови.

Атрошенку інкримінується ст.172-7 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Деталі: Також суд оштрафував його на 6,8 тис. грн.

Атрошенку інкримінується ст.172-7 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні в середу 7 грудня.

Як раніше повідомляла «Українська правда», щодо мера Чернігова склали два адмінпротоколи, один із них – через корупцію. Претензія НАЗК стосується того, що 2 липня водій Атрошенка виїхав за кордон через пункт пропуску «Шегині» на автомобілі дружини мера Чернігова Tesla Model X. Самому Атрошенку тоді відмовили в перетині кордону.

Дружина Атрошенка 5 березня покинула територію України через «Шегині» за кермом службового автомобіля мера Чернігова Toyota Camry.

НАЗК вгледіло в цьому приватний інтерес Атрошенка.

У комісії вважають, що його водій, у якого було погоджене відрядження до Швейцарії разом із міським головою, перетнув кордон України в інтересах Атрошенка, щоб передати його приватний автомобіль дружині мера.

Пресслужба міської ради опублікувала звернення щодо цієї ситуації. Такі дії силових структур називають політичним замовленням, метою якого є «копати і знайти будь-що та за будь-яку ціну проти мера Чернігова», попри те, що триває війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко не з’явився на суд через хворобу

Джерело: «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело в правоохоронних органах

Ще статті по темі

Back to top button