Кримінал

Суд взяв під варту групу осіб, які вчинили розбійний напад у Ніжині

Суд підтримав клопотання слідчих Ніжинського райвідділу поліції щодо поміщення на час досудового розслідування до ізолятора тимчасового тримання трьох чоловіків, які вчинили розбійний напад на 20-річного хлопця.

Інформація про розбійний напад надійшла до поліції 26 квітня від матері постраждалого. Жінка розповіла поліцейським, що сина побили троє чоловіків та відібрали у нього мобільний телефон. Виявилося, що зловмисники тривалий час погрожували хлопцю.

За його словами, від цих трьох осіб постраждала велика кількість людей. Ніжинці не звертатися по допомогу до поліції через страх помсти. Мешканці міста добре знають, що деякі з членів угруповання раніше судимі за незаконне поводження зі зброєю та притягалися до відповідальності за виготовлення наркотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судитимуть торговця фальсифікованих алкоголю та цигарок

28 квітня співробітники Ніжинського районного управління поліції провели в оселях зловмисників обшуки. У результаті чого правоохоронці виявили та вилучили низку речових доказів діяльності злочинної групи (три автомобілі, кілька мобільних телефонів, зброю та набої до неї).

Того ж дня поліцейські затримали зловмисників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм було оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений групою осіб). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Враховуючи обставини скоєння злочину та процесуальні ризики, слідчі та прокурор клопотали перед судом про найсуворіший із передбачених кримінально-процесуальним законодавством запобіжний захід для членів угруповання — тримання під вартою. Із зали засідань 29 квітня їх доставлено до ізолятора тимчасового тримання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button