Кримінал

Територіальній громаді повернули землю вартістю майже 667 тисяч гривень

За вимогами Прилуцької місцевої прокуратури громадянам повернуть землю вартістю майже 667 тисяч гривень.

Представництво прокуратурою інтересів держави в особі органів місцевого самоврядування забезпечує захист інтересів територіальних громад та сприяє надходженню коштів до місцевих бюджетів, що в свою чергу призводить до покращення економічного становища відповідної територіальної громади.

Про це повідомляє Прилуцька місцева прокуратура.

Шляхом систематичної роботи на напрямку представництва інтересів держави в суді місцевою прокуратурою установлено факти не прийняття спадщини спадкоємцями після смерті громадян які проживали на території сільської ради Прилуцького району.

Разом з тим, відповідних дій щодо визнання спадщини відумерлою та зарахування у власність територіальних громад земельних ділянок та майна уповноважені органи тривалий час не здійснювали, що стало підставою для прокурорського втручання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині попереджено незаконне відчуження землі вартістю 43 мільйони

Цивільним кодексом України визначено шестимісячний строк для прийняття спадщини, який розпочинається з часу її відкриття. У разі відсутності спадкоємців орган місцевого самоврядування зобов’язаний звернутися до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою, після чого вказане майно переходить у власність територіальної громади.

В липні поточного року місцевою прокуратурою зібрано матеріали та подано до суду три заяви про визнання спадщини відумерлою, а саме права на земельну частку (пай) в інтересах Піддубівської сільської ради Прилуцького району. Загальна площа земель, що підлягає передачі у власність відповідної територіальної громади становить 28 гектар.

Вартість земельних ділянок становить  666 755 гривень.

Прилуцьким міськрайонним судом відкрито провадження за вказаними заявами та призначено судовий розгляд.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button