Кримінал

Три місяці арешту отримав житель Чернігівщини за домашнє насильство над мамою

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова від 27.10.2022 жителя одного з сіл Чернігівського району та області визнано винним у вчиненні домашнього насильства, тобто в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо своєї матері, що призвело до психологічних страждань і погіршення якості життя потерпілої особи (ст. 126-1 КК України).

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено, що з 13.06.2021 по 17.05.2022 місцевий мешканець, 1972 р.н., діючи в порушення вимог ст. 28 Конституції України, згідно з якою кожен має право на повагу до його гідності, а також у порушення вимог Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», умисно систематично вчиняв психологічне насильство по відношенню до своєї матері, з якою проживає в одному будинку, а саме: ображав її нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, чим завдав шкоди психічному здоров’ю потерпілої, за що шість разів впродовж вказаного періоду притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 років у в’язниці проведе військовий рф, що впритул розстріляв житловий будинок у Чернігові

У подальшому 17.05.2022 чоловіком знову було вчинено психологічне насильство відносно своєї матері аналогічного характеру, що й потягло за собою вже факт настання кримінальної відповідальності за такі дії, з огляду на систематичність його протиправної поведінки відносно матері до цього.

З урахуванням визнання вини, щирого каяття та активного сприяння розкриттю злочину обвинуваченим, судом призначено покарання у вигляді 200 годин громадських робіт і застосовано обмежувальний захід у вигляді направлення для проходження програми для кривдників строком на 3 місяці.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button