Кримінал

Три роки тюрми отримала жінка, що продавала неіснуючий товар через Інтернет

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції завершили досудове розслідування та передали прокурору Прилуцької окружної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт щодо 36-річної громадянки, яка продавала неіснуючий товар в мережі Інтернет. Жінка встигла ошукати сімох людей із різних областей України.

У ході досудового розслідування слідчі та оперативники поліції Прилуччини встановили, що місцева мешканка протягом травня-серпня розміщувала оголошення про продаж взуття на одній із популярних інтернет — платформ. Щоб привернути увагу покупців, аферистка пропонувала взуття по заниженим цінам. Проте головною умовою покупки була повна або часткова оплата товару. Після надходження грошей на банківську картку, шахрайка відправляла замовникам зіпсований товар або взагалі припиняла виходити на зв’язок та блокувала клієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 65-річний житель Чернігівщини віддав шахраям 10 тисяч гривень за неіснуючий генератор

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживанням фігурантки правоохоронці вилучили банківські та сім-картки, кілька смартфонів, комп’ютерну техніку та інші речові докази.

В кінці серпня жінці було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 та частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому).

На початку вересня правоохоронці скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні до суду.

3 жовтня Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області визнав жінку винною та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на два роки з іспитовим строком один рік. Наразі вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений у вищій судовій інстанції впродовж визначеного чинним законодавством терміну.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button