Кримінал

У Чернігові чоловік «замінував» дитячу лікарню

Поліція Чернігівської області оперативно затримала чоловіка, який вирішив «замінувати» обласну дитячу лікарню.

8 травня на лінію «102» надійшло повідомлення невідомого чоловіка про замінування Чернігівської обласної дитячої лікарні. На місце події негайно виїхала  слідчо-оперативна група, вибухотехніки та кінолог із службовою собакою. Поліцейські перевірили будівлю лікувального закладу та прилеглу до нього територію, але підозрілих та вибухонебезпечних предметів не виявили.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Досвідчені оперативники швидко встановили особу зловмисника та затримали його. Лиходієм виявився раніше судимий непрацюючий мешканець Борзнянського району, який після випивки вирішив у такий спосіб «пришвидшити» лікування родини у цьому медзакладі. «Горе-мінер» у скоєному зізнався та надав правдиві свідчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець удруге попався на «замінуванні» будівлі

Статистика свідчить, що саме любителі оковитої займаються телефонним тероризмом, а потім відповідають перед законом. Чоловік затриманий в рамках статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Поліція наголошує, що правоохоронці мають достатньо технічних і оперативних можливостей для встановлення і затримання всіх недолугих «жартівників», які дезорганізують роботу установ та організацій. Зловмисники однозначно не уникнуть покарання, а воно досить серйозне. Так, стаття 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху) передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років. Є над чим замислитися тим, кого після випитого тягне на «подвиги».

 

Ще статті по темі

Back to top button