Кримінал

У Чернігові пенсіонерів залякують анонімними листівками

У поштові скриньки чернігівців розкидали листівки, текст яких психологічно тисне на пенсіонерів. Мовляв, вони продали свій голос, тож їхня участь у виборах – злочин. До чернігівської поліції звернулися вже четверо наполоханих пенсіонерів.

У листівках зі штампом і підписом невідомої особи людям погрожують кримінальним переслідуванням. Це при тому, що підтвердження продажу голосу саме цими заявниками немає. Більше того, від них вимагають сплатити податки за незаконне збагачення, інакше погрожують позбавити субсидії.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині побили активістів, які знімали відео про підкуп виборців

Інформація про виявлення подібної провокаційної кореспонденції надходить з різних районів Чернігова, багато містян уже розмістили фото листів у соцмережах. Таким чином чернігівців намагаються залякати та створити умови, за яких їм буде страшно йти на дільниці.

Зазначимо, що правоохоронці мають інформацію як про справжніх скупників голосів, так і про «продавців». Згідно зі статтею 160 Кримінального кодексу України, першим загрожує до семи років ув’язнення, другим — обмеження волі на строк до двох років. Відносно порушників поліція проводить розслідування та притягне кожного з них до відповідальності.

Станом на 27 березня 2019 року до поліції Чернігівщини надійшло понад 160 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Їх переважна більшість стосується ймовірного підкупу виборців. Триває розслідування 14 кримінальних проваджень.

Якщо ви маєте інформацію про осіб, які розповсюджують такі листи, – невідкладно телефонуйте до поліції!

Ще статті по темі

Back to top button