Кримінал

У Чернігові перекрили канал розповсюдження психотропних речовин і затримали «наркозакладника»

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління Нацполіції Чернігівщини викрили та зупинили роботу каналу надходження в область психотропних речовин, які надалі розповсюджувалися уроздріб шляхом «закладок». Наркоторговця помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Поліцейські встановили, що 29-річний мешканець обласного центру налагодив схему постачання на Чернігівщину різних найменувань особливо небезпечних психотропних речовин. Заборонений «товар» він надалі фасував порційно та збував шляхом «закладок» по Чернігову. Клієнтів зловмисник знаходив за допомогою телеграм-каналу. Про це повідомляє патрульна поліція Чернігівської області.

Оперативники затримали наркодилера одразу після одержання ним поштового відправлення з протизаконним «товаром». Під час огляду посилки поліцейські виявили 150 грамів кристалоподібної речовини, схожої на солі Альфа-PVP, понад 50 грамів порошку, схожого на амфетамін, та сотню пігулок «екстезі».

Після цього слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури провели невідкладний обшук у помешканні зловмисника. У процесі слідчої дії було вилучено низку доказів причетності затриманого до протиправної діяльності: електронні ваги та пакувальний і фасувальний матеріал, а також кілька підготовлених до збуту доз Альфа-PVP та «екстезі».
Усі вилучені речові докази спрямовано на експертні дослідження.
Поліцейські помістили зловмисника до ізолятора тимчасового тримання у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button