Кримінал

У Чернігові спіймали на гарячому серійного крадія

Правоохоронці запобігли скоєнню злочину в одному з автокооперативів Чернігова, затримавши невідомого, який пошкодив замок і намагався викрасти надувний човен з електроінструментами.

На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група, якій чолов’яга відмовлявся назвати себе та стверджував, що є орендарем гаража. Але досвідчені оперативники кримінальної поліції впізнали раніше судимого чернігівця, якого вони підозрювали в ймовірному скоєнні крадіжок.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За крадіжку та грабіж – 4 роки 8 місяців позбавлення волі

Зловмисника затримано за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення) – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування. Наразі лиходій перевіряється на причетність до крадіжок з автокооперативів.

Як уберегти гаражі та майно від проникнення зловмисників?

Зазвичай крадії основну увагу звертають на замки гаража. Амбарні зірвати дуже легко. Більше того, петлі для навісних замків можуть допомогти зловмисникам зачепити гачок із ланцюгом, аби деформувати ворота. Краще використовувати накладні замки, які навіть із внутрішньої сторони відкриваються виключно ключем.

На гаражних воротах необхідно встановити щонайменше два такі замки. Якщо гараж розташований далеко від будинку, кращий вихід – встановити «тривожну» кнопку, що буде виведена на пульт поліції охорони. До речі, за 2018 рік не було крадіжок із гаражів, які охороняє поліція.

Закривайте всі замки, двері гаража, а також двері та вікна автівки. Не залишайте нічого цінного в гаражі та авто (ключі, документи, гроші). Зніміть яку-небудь деталь з авто, залишаючи його без нагляду на тривалий час, наприклад, акумулятор, запобіжник, свічні дроти. Ускладнивши життя гаражним крадіям цими простими прийомами, ви збережете своє майно та зможете убезпечитися від проблем.

Ще статті по темі

Back to top button