Кримінал

За крадіжку та грабіж – 4 роки 8 місяців позбавлення волі

Чернігівською місцевою прокуратурою у судовому засіданні доведено вину місцевого мешканця, який раніше неодноразово мав проблеми із законом, у вчиненні ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2  ст. 185 КК України (крадіжка вчинена повторно) та ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж вчинений повторно).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині суд оголосив вирок військовому, який скоїв наїзд БМП на солдата

У судовому засіданні достеменно встановлено, що обвинувачений, 1990 року народження, 22.07.2018, близько 5 год. 30 хв., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння поблизу Чернігівського інформаційно-технологічного ліцею № 16 у м. Чернігові, діючи повторно, з корисливих мотивів, застосувавши до потерпілого фізичне насильство, яке виразилося у нанесенні останньому одного удару в ділянку потилиці та не менше двох ударів в ділянку тулуба, відкрито викрав мобільний телефон «iPhone 6», золотий ланцюжок із хрестиком, рюкзак, навушники та інше майно, спричинивши потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 13 685 грн 61 коп.

Перед цим 10.07.2018 у нічний час, обвинувачений, перебуваючи по вул. Гоголя у м. Чернігові, з корисливих мотивів, діючи повторно, розбивши скло автомобіля марки «ВАЗ-2107», таємно викрав з салону вищевказаного автомобіля домкрат.

Крім вказаних кримінальних правопорушень, обвинувачений спричинив матеріальну шкоду ще трьом потерпілим.

З огляду на те, що обвинувачений раніше притягувався до кримінальної відповідальності та вчинив злочини за обтяжливих обставин, суд погодився з доводами прокуратури щодо необхідності ізоляції обвинуваченого від суспільства, та присудив йому 4 роки 8 місяців позбавлення волі.

Дату набуття чинності вироку обвинувачений очікуватиме в Чернігівському СІЗО.

Чернігівська місцева прокуратура 

Ще статті по темі

Back to top button