Кримінал

У Чернігові судитимуть медиків, які продавали рецепти на придбання наркомістких лікарських засобів (Фото)

Слідчі Чернігівського райуправління поліції завершили досудове розслідування та передали прокурору Чернігівської окружної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт щодо медпрацівників, які налагодили схему незаконного збагачення, виписуючи за гроші рецепти на придбання наркомістких лікарських засобів.

Слідство встановило, що лікарі продавали спеціальні рецептурні бланки Ф-1 та Ф-3 місцевим мешканцям без обстеження та встановлення діагнозу «наркоманія». Вартість таких послуг вони оцінили у 500 гривень із «клієнта».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському районі зловмисник обікрав підприємство (Фото)

У червні 2021 року правоохоронці провели санкціонований обшук у приміщенні медцентру. У результаті було вилучено документи, рецептурні бланки, печатки та штампи, щоденники із записами, ноутбук та майже 40 тисяч гривень. Поліцейські задокументували 83 епізоди злочинної діяльності медиків.

Троє фігурантів справи підозрюються у скоєнні злочину за частинами 1 та 2 статті 319 Кримінального кодексу України (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин з корисливих мотивів).

Співробітникам медзакладу загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поліція завершила досудове розслідування. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button