Кримінал

У Чернігові за добу затримали двох водіїв «під кайфом»

29 квітня протягом дня патрульні двічі викликали слідчо-оперативну групу для вилучення речовин, схожих на наркотичні. Обидва випадки сталися у різний час, але практично за аналогічних обставин: громадяни під час керування транспортними засобами порушили Правила дорожнього руху і їх зупинили охоронці порядку.

Під час спілкування з водіями патрульні помічали у них зовнішні характерні ознаки наркотичного сп’яніння.

Керуючись нормами чинного законодавства, проводили поверхневу перевірку і виявляли поліетиленові пакетики з білим порошком та кристалічною речовиною. На місце в обох випадках викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучала речовини та опитувала громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримано чоловіка за підозрою в збуті наркотичних засобів

Обом водіям, обґрунтувавши свої підозри щодо стану сп’яніння, поліцейські запропонували пройти огляд у медичному закладі. В першому випадку водій відмовився проходити процедуру і за присутності двох свідків одразу на місці отримав від патрульних протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані наркотичного сп’яніння.

Другий водій погодився пройти медогляд. Він здав необхідні аналізи і зараз чекає на результат. Проте, зважаючи на те, що чоловік уже був раніше позбавлений права керування автомобілем за їзду напідпитку, посвідчення водія у нього вилучили, але він продовжував їздити за кермо авто, патрульні винесли чоловіку постанову за ч. 4 ст. 126 КУпАП – керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування.

Ще статті по темі

Back to top button