Кримінал

У Чернігові жінка здавала в бухгалтерію комунального підприємства фейкові документи

До звіту про використання коштів, виданих на відрядження, працівниця одного з комунальних підприємств додавала сумнівні квитки на проїзд. За фактом підроблення документів Чернігівська поліція відкрила кримінальне провадження.

Свою посаду жінка обіймала близько 15 років, але впродовж останнього року їй спало на думку додавати до документів квитки на проїзд, заповнені власноруч. Маючи можливість самостійно робити записи у квитках із уже нанесеними печатками перевізників, жінка вписувала неправдиві відомості щодо напрямку перевезення, а відтак змінювалися й суми відшкодування проїзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині шахраї від імені податківців видурюють гроші

За рік працівниця комунального підприємства у такий спосіб намагалася підтвердити правомірність використання коштів, виданих на відрядження, зо два десятки разів.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України — підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Використання завідомо підробленого документа — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button