Кримінал

У Менському районі виявили майже тисячу рослин коноплі

У рамках оперативно-профілактичної операції «Мак-2018» поліція виявила та знищила дві незаконні плантації конопель.

У Менському районі кримінальна поліція проводила комплекс заходів, спрямованих на виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин. У ході перевірки інформації, що мешканець селища на своїй присадибній ділянці вирощує коноплю, оперативники завітали до його помешкання.

Про це повідомляє поліція Чернігівщини.

Інформація підтвердилася. В ході проведення санкціонованого обшуку садиби на городі поліція виявила та вилучила більше трьохсот рослин коноплі. Вилучені зразки направлені на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 60-річної сіверянки поліція вилучила коноплю

На іншій вулиці того ж селища місцевий мешканець теж вирощував коноплю на присадибній ділянці. В ході санкціонованого обшуку поліцейські виявили та знищили незаконний посів більше шестисот рослин коноплі. Вилучене направлено на експертизу.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин) — карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button