Кримінал

На Чернігівщині справу браконьєрів доведено до суду

Ще наприкінці минулого року, а саме 22 грудня працівниками Прилуцького районного відділу поліції поблизу села Сокиринці Срібнянської ТГ було затримано двох мешканців Талалаївської ТГ Прилуцького району області, які в багажнику автомобіля перевозили дві туші незаконно добутих диких тварин – кабанів диких. Зловмисників було затримано, туші тварин, зброю та автомобіль – вилучено. Як наслідок, було порушено кримінальне провадження за даним фактом. Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції у Чернігівській області.

«У ході досудового розслідування проведено ряд експертиз, в тому числі і розтин вбитих тварин. За результатами розтинів, проведених спеціалістами ветеринарної медицини встановлено, що обидві тварини – самки віком 1-1.5 років, одна з яких була вагітна та мала в черевній порожнині 5 ембріонів! Збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного добування двох самок дикого кабана з 5-ма ембріонами становлять 180 тис.грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині виявили браконьєра з уловом на 19 тисяч

Після закінчення досудового розслідування матеріали даної справи Прилуцьким РВП скеровано до Державної екологічної інспекції у Чернігівській області для складання відповідних адміністративних матеріалів. Проте порушники вирішили, що можуть уникнути відповідальності за вчинене. Найняли адвокатів, не з’являлись на виклики до Інспекції, писали листи про перенесення явки на інший час, тощо. Фактично, своїми діями порушники навмисно затягували час, щоб уникнути відповідальності.

Проте їхнім планам не судилося збутись. Так, керівництвом та спеціалістами Інспекції, за допомогою керівництва та безпосередньої участі співробітників відділення № 1 Прилуцького РВП проведено ряд заходів по встановленню місця роботи порушників, які дали змогу скласти на порушників відповідні адміністративні матеріали. Тож тепер їх долю буде вирішувати остання інстанція – суд. Дуже сподіваємося, що спільні зусилля Інспекції та поліції не пройдуть марно і порушники понесуть заслужене покарання. З нетерпінням чекаємо на рішення Феміди», — йдеться у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button