Кримінал

Ухилення від виконання покарання у виді штрафу загрожує засудженому позбавленням волі

Прокуратурою, виконуючи функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, з метою забезпечення реалізації принципу невідворотності покарання, постійно приділяється увага питанням виконання покарань у виді штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник поліції Чернігівщини прокоментував затримання підозрюваного у зґвалтуванні малолітньої

Уповноважений орган з питань пробації, звернувся до суду з поданням про звільнення мешканки міста Носівка засудженої до покарання у виді 170 тис. грн. штрафу від відбування покарання у зв’язку з закінченням строків давності виконання обвинувального вироку.

Незважаючи, що засуджена упродовж декількох років умисно уникала сплати штрафу, тим самим перешкоджаючи виконанню обвинувального вироку, судом першої інстанції подання задоволене, тим самим створено передумови для уникнення нею покарання.

Незаконне рішення суду першої інстанції оскаржене окружною прокуратурою і апеляцію підтримано обласною прокуратурою. Наразі апеляційним судом незаконне рішення скасоване, у задоволенні клопотання уповноваженого органу з питань пробації про звільнення від відбування покарання у зв’язку з закінченням строків давності виконання обвинувального вироку відмовлено.

Подальше ухилення засудженою від сплати штрафу загрожує заміною покаранням у виді позбавлення волі.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button