Кримінал

Українців попереджають про нову фішингову схему шахрайства у Фейсбуці

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони попереджають про нову фішингову схему шахрайства у Фейсбуці і просять громадян не переходити за сумнівними посиланнями, зокрема таким: “Подивіться, хто загинув у ДТП…”.  

Про це ЦПД повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці.

За інформацією ЦПД, у соцмережі Фейсбук зловмисники масово тегають публічні сторінки або надсилають користувачам спам-повідомлення з текстом: “Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода…”.

Мета такої розсилки — змусити користувачів перейти за посиланням, щоб у подальшому заволодіти доступом до сторінок власників у соцмережі.

“У жодному разі не переходьте за посиланням сумнівного типу. Якщо ви отримали таке повідомлення, потрібно надіслати скаргу на допис та заблокувати джерело його розповсюдження”, — застерігають у ЦПД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителька Чернігівщини потрапила на гачок шахраїв

У разі, якщо ж ви стали жертвою шахраїв та втратили доступ до своєї сторінки у соцмережі потрібно звернутися до кіберполіції або інших компетентних органів.

Як повідомляв Укрінформ, у кіберполіції надали рекомендації, як не стати жертвою шахрайської схеми “Друг просить у борг у месенджері”. Зокрема радять переконатися, чи справді вашому товаришу потрібна фінансова допомога та зателефонувати йому.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button