Кримінал

В Чернігові знайшли неповнолітніх, які викрали гіроскутер у дівчини

До поліції звернулася мати 11-річної дівчинки, у якої посеред вулиці невідомі відібрали гіроскутер вартістю 10,5 тисяч гривень. У ході проведення розшукових заходів кримінальна поліція Чернігівського відділу поліції встановила особи всіх причетних до злочину.

Як стало відомо правоохоронцям, на момент злочину дівчинка каталася на гіроскутері біля свого будинку. Раптом до неї наблизилася компанія з чотирьох підлітків. Один з них штовхнув дівчинку, а інший вихопив гіроскутер. Після цього хлопці втекли зі здобиччю.

Оперативники проаналізували характер скоєння пограбування та, отримавши прикмети нападників, розпочали їх пошуки. 

У результаті плідної роботи правоохоронці невдовзі встановили усіх причетних до злочину осіб. Ними виявилися четверо школярів 14-16 років. У присутності батьків та педагога вони дали правдиві свідчення.
Школярі також розказали правоохоронцям, що здали гіроскутер до ломбарду, отримавши за нього 700 гривень — у 15 разів дешевше, ніж він коштує в магазинах.

Виручені гроші було розподілено між усіма учасниками злочину. Ці копійки школярі одразу витратили на власні потреби. Правоохоронці вилучили гіроскутер та повернули справжнім власникам.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. На каком основании у подростков «без паспорта?» или с ним принимают ломбарды товар любой? Закон??? нет ….

Back to top button