Кримінал

В одному з чернігівських будинків невідомі зрізали щойно прокладений високовольтний кабель

Будинок на вулиці Івана Мазепи, 56 – один із найбільш постраждалих під час обстрілів Чернігова. Одне крило вигоріло вщент, а інше постраждало від влучань. Тут за кошти міського бюджету проводять капітальний ремонт, щоб відновити периметр, опорні конструкції, відбудувати зовнішні та міжквартирні стіни, вставити вікна і двері, а також підвести мережі до квартир.

Власне, капремонт саме на етапі завершення, тут електрики займаються проведенням електропостачання до квартир. Ці роботи ведуться на всіх поверхах – від 1-го до 9-го. І, за твердженням підрядника, вони практично завершені – були облаштовані щитові, прокладені всі потрібні кабелі, як високовольтні, так і дроти меншого діаметру від щитків по поверхах до квартир. Підряднику лишалося завести кабелі в квартири, а обленерго – встановити лічильники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прикордонні Чернігівщини викрили масштабне нелегальне виробництво низькоякісної солярки (Відео)

Але у той час, як комунальники і будівельники намагаються якнайскоріше завершити роботи, вони постають перед неочікуваними проблемами – систематичними крадіжками матеріалів.

Днями підрядник зафіксував зникнення високовольтного кабелю. Він уже був прокладений і під’єднаний до ввідно-розподільчого щита та щитів на поверхах. Зникло 12 метрів силового кабелю перерізом 1х35 мм2.

Це вже не перший подібний випадок на цьому об’єкті. Кількома тижнями раніше невідомі на шістьох поверхах зрізали більше як 200 метрів кабелю перерізом 3х1,5 мм2, що вже був розведений від щитків до квартир. Тобто крадії навряд чи зможуть зрізані кабелі використати повторно, а шкоди і збитків громаді міста вони завдали, адже ремонт фінансується з міського бюджету.

Загальна вартість викрадених матеріалів становить приблизно 11 000 грн. Це лише вартість матеріалів без урахування вартості робіт із прокладення електрокабелю.

Щодо всіх виявлених фактів крадіжок зроблено звернення до поліції. За першим епізодом відкрите провадження, однак наразі зрушень у справі немає.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Управління ЖКГ

Ще статті по темі

Back to top button