Суспільство

Дощі та легкий морозець – про погоду в листопаді

В Україні вже глибока осінь, свого кінця добігає жовтень. Тож багатьом хочеться дізнатися, яким видасться останній осінній місяць листопад. Щоправда, чернігівські синоптики зазвичай довгих прогнозів не складають. Поки що достеменно знають лише, якими будуть перші 5 днів місяця. Порівняно з нинішнім днем, 29 жовтня, початок листопада видасться прохолоднішим усього на 2 чи 3 градуси. Цими днями стовпчик термометра не опускатиметься нижче + 2 градусів і не підійматиметься вище +12.

Прогнози на листопад складають народні синоптики. Зокрема, Леонід Горбань прогнозує, що випаде багато дощів. Він зазначає, що на початку листопада температура повітря сягатиме +9° – +11 градусів, однак до кінця місяця опуститься до +4 – +6°. Крім того, температура нижче нуля може бути не тільки вночі, але й удень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судитимуть поліцейського, який у нетверезому стані збив дитину

Інший народний синоптик Володимир Деркач прогнозує дощі на початку листопада. Але вже в середині місяця погода зміниться і покращиться. Щоправда, за його прогнозом, температура повітря відчутно знизиться і протримається такою до другої декади місяця. Потім знову очікуються дощі, подекуди з переходом у сніг.

У третій декаді листопада температура знизиться, але не сильно: мінуси стовпчик термометра показуватиме вночі й зрідка вдень, каже синоптик.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button