Кримінал

«Ваш син потрапив у ДТП»: поліція Прилуччини розшукує зловмисника, який заволодів грошима пенсіонерки

11 тисяч гривень жінка перерахувала шахраєві, думаючи, що рятує життя свого сина. Спрацювала шахрайська схема «Ваш родич у біді».

До чергової частини Прилуцького районного відділу поліції звернулася 79-річна мешканка Парафіївської громади з повідомленням про те, що її ошукали. Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передоплата за товар: дві жительки Чернігівщини «попалися на гачок» шахраїв

Поліцейські з’ясували, що невідомий чоловік зателефонував заявниці та назвався її сином. Він запевняв, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. За легендою шахрая, йому дуже швидко потрібні були кошти на лікування. Жінка з допомогою сусідів перерахувала на вказаний шахраєм рахунок 11 000 гривень. Лише коли вона зателефонувала своєму сину та розповіла всі подробиці, то зрозуміла, що її ошукали.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3-х років.

Правоохоронці звертаються до громадян: будьте пильними й обережними у спілкуванні з незнайомцями, не поспішайте виконувати їхні умови і прохання, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію «102». Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам (особливо старшому поколінню) про існування таких шахрайств, аби убезпечити їх від зловмисників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button