Кримінал

Від оборудок з орендою комунального майна до майнінгу криптовалюти: поліція Чернігівщини викрила схему незаконного збагачення чиновників (Фото, відео)

Поліцейські провели ряд обшуків на території одного з комунальних підприємств Чернігова та викрили чиновника і його спільників у незаконному облаштуванні ферми з криптовалюти, а також у незаконних оборудках з комунальним майном. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Слідчі слідчого управління спільно з управлінням карного розшуку встановили, що керівник комунального підприємства, яке має на балансі більше 50 будівель, упродовж кількох років штучно занижував орендну плату на комунальне майно. У змові з іншими посадовцями КП він організував схему збагачення на здачі приміщень в оренду за штучно заниженими у 10-15 разів цінами. А саме: комунальне майно реєструвалося на аукціоні, у якому брало участь підприємство, яке зареєстровано на помічницю директора.

Після отримання цим підприємством майна у тимчасове користування за заниженими цінами, воно пропонувалося юридичним або фізичним особам для укладення договору суборенди по вже ринковій ціні, яка у десятки разів перевищує орендну плату, дохід від якої потрапляє до підконтрольного директору ТОВ. Отримані від незаконної оборудки з майном гроші розподілялися між всіма учасниками злочинної групи чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Чернігівщини заплатить 16 тисяч гривень за незаконно видобутий пісок

За результатами обшуків поліцейські вилучили документи «чорної» бухгалтерії, а також інші речові докази. Крім того, в одному з технічних приміщень поліція виявила облаштовану майнінг-ферму криптовалюти. За інформацією слідства, директор КП створив прихований за ліфтом каскад з відеокартами та самовільно підключив його до електричної мережі комунального підприємства. Щомісяця на майнінгу криптовалюти посадовець заробляв від 1300 доларів, тим самим завдаючи збитків комунальному підприємству на рахунках за крадену електроенергію. Незаконною діяльністьстю чиновник займався щонайменше упродовж року.

Поліцейські вилучили спеціалізоване обладнання та програмне забезпечення, документацію та чорнові записи з розрахунками незаконного прибутку.

Поліція під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою, або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування триває.

Як стало відомо ЧЕЛАЙН із власних джерел, мова йде про керівника КП «Діловий центр» Чернігівської обласної ради Олександра Кузьменка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button