Кримінал

Житель Чернігівщини заплатить 16 тисяч гривень за незаконно видобутий пісок

Попри бойові дії та виклики, з якими стикається наша країна, деякі громадяни продовжують нехтувати законами та вдаватися до незаконних дій щодо природних багатств. Один з таких випадків стався біля села Рудня Чернігівського району, де житель міста Остер, маючи власний автомобіль марки «ЗИЛ-433110», здійснив незаконне видобування та перевезення  піску.

Автомобіль було зупинено поліцейським патрулем з метою перевірки документів та вантажу, що перевозився, під час якої з’ясувалося, що в кузові автомобіля знаходиться 7 тонн піску без відповідних дозволів на його транспортування. Встановлено, що самовільний видобуток піску здійснювався біля села Рудня Чернігівського району. Для подальшого розгляду та вжиття заходів реагування правоохоронні органи направили всі необхідні матеріали за належністю до Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хмільні вихідні: патрульні виявили 17 нетверезих водіїв

Відповідно до законодавства України, незаконне використання природних ресурсів тягне за собою як адміністративну так і цивільно-правову відповідальність. Громадянин міста Остер не тільки порушив закон, але й завдав шкоди державі, внаслідок самовільного користування надрами. За вчинені дії  правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 47 Кодексу України про адміністративні правопорушення на суму 1700 грн.

Крім того, відповідно до Висновку експерта про результати проведення судової ґрунтознавчої експертизи та згідно діючої Методики фахівцем Екоінспекції здійснено розрахунок розміру збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами на суму 15 тис. 818 грн., які правопорушнику доведеться відшкодувати в повному обсязі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Екоінспекція

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button