Кримінал

Від початку року патрульні тричі виявляли громадян із вогнепальною зброєю (Фото)

Перший тиждень нового року відзначився тим, що патрульні кілька разів виїжджали на виклики за повідомленнями про озброєних людей. Якщо про громадянина, який 2 січня, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, намагався погрожувати патрульним карабіном, уже повідомлялося раніше, то про ще два випадки, пов’язані з предметами, схожими на зброю, патрульні не розповідали.

5 січня близько першої ночі на лінію «102» надійшла інформація про те, що на проспекті Миру поблизу одного із закладів громадського харчування двоє невідомих чіпляються до перехожих та відвідувачів закладу. При цьому один із чоловіків тримає в руках пістолет, у іншого – автомат. За вказаною адресою негайно виїхав один з екіпажів патрульної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік погрожував вбити співмешканку муляжем рушниці

Прибувши на місце, громадян, схожих за описом, поліцейські не виявили. Під час огляду прилеглої території біля сусідньої будівлі правоохоронці помітили чоловіка, який наближався з виставленою вперед рукою, в якій він тримав предмет, схожий на пістолет. Слідом за невідомим ішов другий чоловік, тримаючи в руках предмет, схожий на автомат Калашникова.

Відповідно до Закону України «Про Національну поліцію», патрульні застосували до осіб фізичну силу та наручники з метою їх роззброєння та власної безпеки. На місце одразу викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучила всі предмети, схожі на зброю, для експертизи. Також під час проходження медогляду був зафіксований факт перебування в стані алкогольного сп’яніння обох громадян. Виявленими особами виявилися чернігівці 1985 та 1999 року народження.

Другий випадок стався 6 січня. Близько п’ятої ранку до поліції надійшла інформація, що в одному із закладів відпочинку перебуває особа, яка має при собі предмет, схожий на пістолет. На місце негайно виїхав один з екіпажів патрульної поліції.

Окрім патрульних, за вказаною адресою ще прибув екіпаж поліції охорони. Поблизу вказаного закладу правоохоронці виявили громадянина, який підходив за описом. Під час поверхневої перевірки у нього виявили предмет, схожий на пістолет. На місце прибула слідчо-оперативна група, яка його вилучила та направила на експертизу.

Патрульна поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button