Кримінал

Викрали з банківської картки майже мільйон гривень: поліцейські Чернігівщини затримали організовану злочинну групу (Фото)

Співробітники карного розшуку поліції Чернігівщини у взаємодії зі колегами з низки оперативних служб викрили організовану злочину групу, яка понад рік готувала злочин та зрештою обікрала подружжя чернігівців на понад 900 тисяч гривень.

22 листопада до Чернігівського райуправління поліції звернулася жінка, яка повідомила, що з сімейного банківського рахунку в незрозумілий спосіб зникли кошти в сумі понад 900 тисяч гривень. Заявниця наголосила, що її чоловік – моряк і нині у плаванні, а вона не передавала будь-кому пін-код, пароль або іншу конфіденційну банківську інформацію.

До роботи з розкриття злочину взялися оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини та кримінальної поліції Чернігівського райуправління, із залученням фахівців з відділу кримінального аналізу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала агента — «консерву» фсб, який шпигував за Силами оборони на Чернігівщині

В результаті оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до крадіжки причетні двоє киян, віком 27 та 22 роки. Причому роль організатора і натхненника відіграв молодший з них.

Молодик пояснив, що до злочину він готувався понад рік: здобував конфіденційну інформацію про банківські рахунки громадян, де зберігаються значні суми коштів, та підшукував способи отримати доступ до банківських аккаунтів потенційних потерпілих.

У помешканнях фігурантів поліцейські провели санкціоновані обшуки, у ході яких виявлено та вилучено банківські картки, мобільні телефони та іншу комп’ютерну техніку, а також майже 150 тисяч гривень готівкою. Ще 350 тис. гривень, здобутих злочинним шляхом, перебувають на заморожених банківських рахунках, а частину здобичі в еквіваленті 4 тисяч доларів США зловмисники розмістили на крипто-гаманці. Решту грошей, як пояснили молодики, вони витратили на власні потреби.

Наразі обох фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури повідомили їм про підозри за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою). Зловмисникам загрожує від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Поліцейські встановлюють можливу причетність фігурантів до інших кримінальних правопорушень на території України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button