Кримінал

Викрали з картки більше 100 тисяч гривень: у Прилуках поліцейські оперативно затримали підозрюваних

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції затримали двох місцевих жителів, які з телефону 25-річного прилучанина переказали на свій банківський рахунок більше 100 тисяч гривень.

Інформація про крадіжку надійшла до поліції ввечері 2 листопада. Заявник повідомив, що на одній із вулиць міста до нього під’їхав автомобіль. Звідти вийшли невідомі та стали кричати, що потерпілий нібито робить «закладки» наркотиків і фотографує це. Заявник не став чинити опір агресивним молодикам та дам їм переглянути свій телефон, аби переконати, що жодних підозрілих фото там нема і «закладки» він не робив. Зловмисники скористалися цим та одразу ж відкрили мобільний банкінг і перерахували собі з картки заявника понад 116 тисяч гривень. Після чого повернули вимкнений апарат прилучанину, сіли до автомобіля та втекли. Увімкнувши телефон, заявник виявив нестачу коштів та звернувся до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові нетвереза жінка викликала патрульних без жодних причин

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Прилуцького районного відділу поліції та група реагування патрульної поліції.

Оперативники опитали заявника, можливих свідків та очевидців події та переглянули відео з камер спостереження поблизу місця події. У підсумку поліцейські встановили напрям руху зловмисників — двох місцевих мешканців, 1983 та 2001 років народження. Один з них раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вимагання.

Невдовзі обох затримали поліцейські. Частину викрадених коштів у зловмисників вилучено. Підозрюваних поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

Слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження, відкрите за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах та в умовах воєнного або надзвичайного стану). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button