Кримінал

Виставив на продаж: у жителя Чернігівщини шахраї зняли гроші з картки

Поліція Чернігівщини закликає громадян не переходити за шахрайськими посиланнями при продажу товару в Інтернеті.

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час продажу товарів на сайтах безкоштовних оголошень. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Днями до поліції звернувся 48-річний громадянин, який на популярному сайті безкоштовних оголошень розмістив пропозицію з продажу автомобільних дисків. З ним зв’язався покупець і в Вайбері відправив посилання під виглядом реєстрації в сервісі «доставка». Перейшовши за цим посиланням, заявник ввів секретні дані своєї банківської картки, після чого з його рахунку зникло майже 5 тисяч гривень. Виявилось, що посилання було фішинговим (тобто замасковане під справжній сайт). Тож потерпілий, не усвідомлюючи цього, власноруч надав шахраям доступ до свого банківського рахунку.

Наразі чоловік звернувся по допомогу до поліції. Поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. По телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button