Кримінал

Баталії в Бахмачі: чоловік звинувачує поліцію в насильстві

До ЧЕline звернувся житель Бахмача Анатолій Гаркавий і розповів, що його 43-річного сина, якого теж звати Анатолій, жорстоко побили поліцейські. Добряче перепало й синовому сусіду, який зайшов до нього в гості.

Син пана Анатолія уже давно розлучений і живе в Бахмачі сам, у районі так званого болгарського містечка. За словами батька, 23 лютого до сина прийшов сусід. Разом чоловіки збирались на заробітки, тож про це й вели мову. Аж раптом почувся гучний стукіт у двері – і за якусь мить четверо чоловіків у звичайному одязі, серед яких Анатолій і товариш впізнали начальника місцевого відділу поліції, вломилися до квартири та заходилися бити господаря оселі й його гостя.

«Кривдники не назвалися, були напідпитку, розбили посуд, раковину. А сина й товариша били по голові, а потім забрали до поліції. Їх там протримали з 15-ї години дня до 23-ї вечора. Потім сину стало погано, навіть свідомість втрачав. Вони, мабуть, злякалися і сказали: «Пишіть, що до поліції не маєте жодних претензій. Так було зроблено, тож сина відпустили», – розповів Анатолій Гаркавий.

Батько потерпілого також розповів, що так сталося тому, що поруч із синовою домівкою пограбували бабусю.

«Ймовірно, поліцейські хотіли перекласти відповідальність за це на мого сина і його сусіда», – пояснив чоловік. До речі, товариша навіть возили до лікарні на опізнання, де після візиту грабіжників лікується старенька. Та бабуся відповіла, що цей чоловік її не кривдив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі напали на чернігівця з ножем

«Тоді поліцейські вивезли товариша в лісосмугу, заліпили рота скотчем, руки зв’язали, дістали пістолет і почали погрожувати, що зараз будемо тебе вбивати. Це було 23 лютого. А 24-го я їх повіз на перев’язку. Хлопці тоді від госпіталізації відмовились, але потім обом стало погано, почалась нудота. У сина голова розбита, око заплило і нічого не бачить», – зазначив батько. На підтвердження своїх слів він пообіцяв надіслати ЧЕline фотографії, який нині вигляд мають побиті чоловіки. Оприлюднимо їх, щойно отримаємо.

Чому саме підозри пали на сина та чому правоохоронці прийшли саме до нього, пан Анатолій не знає.

Далі він розповів, що, оскільки в Бахмачі немає судмедексперта, возив на вихідних обох побитих до Борзни, аби там зняли побої. Але там відповіли, що треба скерування з поліції.

«А як нам його взяти, якщо ж самі поліцейські і били? Натомість учора, 26 лютого, ми ходили до прокуратури і написали заяву та пояснення. У прокуратурі відповіли, що направлять заяву на область і справою займатиметься СБУ. Отака ситуація», – пояснив чоловік.

За його словами, наразі стан здоров’я сина й товариша погіршився, тож звернулись по допомогу до Бахмацької центральної районної лікарні.

Заради справедливості варто зазначити, що розповідь батька була емоційною і трішки плутаною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбійник відібрав у чоловіка телефон та гроші

Прокоментувати ситуацію ЧЕline попросив речника ГУНП у Чернігівській області Сергія Бриля.

Він розповів, що повідомлень із Бахмацької лікарні чи з будь-якого іншого медичного закладу про завдання тілесних ушкоджень не надходило. Коли такі звернення є, лікарні обов’язково інформують поліцію.

А ось пограбування 23 лютого в Бахмачі дійсно було. Тоді до поліції звернулась жінка 1946 року народження. Вона розповіла, що двоє молодиків проникли до її будинку, били по обличчю, грудній клітці та по пальцях рук і заволоділи грошима – майже сімома тисячами гривень. Із місця злочину грабіжники втекли. На місці пригоди працювали правоохоронці. Також відкрите кримінальне провадження за частиною третьою статті 186 Кримінального кодексу України. Це грабіж із проникненням до житла.

Звертаємось до правоохоронних органів і прокуратури із проханням розібратися в ситуації.

Отака вийшла історія. Що буде далі, обов’язково повідомимо.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

7 коментарів

  1. Чотири п’яних мусора на чолі з начальником районного віддіілу поліції Жулою Ю.М, вриваються в чуже житло, наносять тяжкі тілесні побої двом чоловікам, застосовують тортури (хочеться відмітити що найбільше знущається сам начальник). При цьому коли постраждала говорить що це не її кривдники, їх це не зупиняє, і вони продовжують побиття у відділку, час від часу відходячи в кабінет перехилити за «23 февраля». Ось так наші доблесні мусора проводять слідчі дії. Щодо повідомлень про тілесні ушкодження, то звідки вони візьмуться, якщо судмедексперт просто не впускає до свого кабінету, мотивуючи це відсутністю направлення з поліції, а відношення головного лікаря районної лікарні це взагалі окрема історія, ясно тільки одне, що отримав вказівку зверху. (Що підтвердила медсестра словами: «за вас тут вже зранку з міліції телефонували») Одним словом повне свавілля і мусорський «бєспрєдєл»!!! Може десь і є поліція, але в Бахмачі так і залишились мусора!!!

    1. Тут у Бахмач нечего не менялось как брали так и берут рожи те самые остались … Недавно бахмачане помнят как нач. ментовки прикривал своего родственника который в Киеве делов наворотил

  2. А мне интересно откуда «товарищ» знает в лицо нашего нас.полиции если он сам не местный а приезжий?????лож.

  3. Сидят эти товарищи друзья(бухают коляться,)и дальше думают кого обокрасть.

  4. Нехай нармкомани, нехай алкоголіки, да похуй хто, їх вина не доказана, і бабка їх не опізнала. Виходить замість того щоб по свіжим слідам ловити справжніх злочинців, мусорні легше знайти двох відморозків (цапів відбувайлів) і на них списати справу. Є підозра — затримали і хай сидять до вияснення обставин. Але ж ні, наша бидляча мусорня любить познущатися, та і легше справу на двох нариків повісити, а ніж справжніх злочинців шукати. Особливого цинізму добавляє те, що найбільше знущається сам Жула Ю.М., ніби показуючи своїм шісткам як потрібно закривати такі справи. Тому любі Бахмачани, якщо в місті ви «ніхто» і на вас впаде підозра, то можливо, що завтра когось з вас вивезуть в ліс доблесні стражі порядку!!!

  5. В нашей мусарке, одна гниль. А начальник Жула Ю.М. — это редкий п…. по которому уже давно нары плачут. Не имея навыков проведения следственных действий, проще найти козлов отпущения и выбить их признания. Вот и дело закрыто и звёздочка на погон!
    А не дай Бог в районе заведётся какой нибудь насильник или маньяк-убийца, в Бахмаче наркоманов и алкашей хватает найдут на кого списать, вот только делу это не поможет!!!

Back to top button