Кримінал

Власник «PORCHE» сплатить більше двох мільйонів штрафу

При здійсненні перевірочних заходів митники встановили факт ухилення від сплати митних платежів при ввезенні автомобіля «Porche Cayenne».

У цьому випадку сума несплачених податків перевищила 566 тисяч гривень.

Про це ЧEline повідомили в Головному управління ДФС у Чернігівській області.

Порушення викрили при проведенні звірки даних щодо пропущених через кордон транспортних засобів, отриманих від Гомельської митниці.

Перевіркою встановлено, що у березні поточного року мешканець Кропивницького виїхав на цьому автомобілі (знятому з реєстрації в Білорусі) через пункт пропуску «Нова Гута» Гомельської митниці, який межує з українським «Нові Яриловичі». Проте до України цей автомобіль не в’їжджав.

Шляхом аналітичної обробки відповідей від інших митниць, що надійшли на запити чернігівських митників, встановили злочинну схему, в якій були задіяні три члени родини з однаковим прізвищем.

Шляхом маніпуляцій зловмисникам вдалося отримати свідоцтво про реєстрацію цього автомобіля аж у Рівненській області. Вже визначено, що свідоцтво було оформлено за відсутності законних підстав для його видачі на підставі підроблених документів. Ці протиправні дії були спрямовані на ухилення від сплати митних   платежів у розмірі 566,2 тис. гривень.

Після з’ясування всіх обставин правопорушення громадянина викликали до митниці для надання пояснень. Але запрошення залишилося без відповіді… Пояснення йому доведеться надавати вже в суді.

Митницею порушено адміністративну справу  за ч.1 ст. 483 та ст.485 Митного кодексу України. Санкції даних статей тягнуть за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості предмета порушення митних правил (автомобіль «Porche Cayenne» оцінений майже у 743 тисячі гривень) із його конфіскацією та штраф у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів (несплачена сума становить 566,2 тис. гривень).

Ще статті по темі

Back to top button