Кримінал

Водій автобуса напідпитку вчинив ДТП і пропонував патрульним хабар

Вихідними на лінію «102» надійшло повідомлення, що на вулиці Олега Міхнюка сталася дорожньо-транспортна пригода – автобус «РУТА 20», що використовується для перевезення пасажирів, зіткнувся з мікроавтобусом Volkswagen Transporter. Потерпілих немає.

Патрульні, які прибули на місце автопригоди, з’ясували, що 42-річний водій пасажирського автобуса не впорався з керуванням і наїхав на припаркований біля краю дороги мікроавтобус Volkswagen. На момент ДТП пасажирів у салоні не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові сталася ДТП за участі шістьох машин (Фотофакт)

Під час спілкування з водієм автобуса поліцейські помітили в нього явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти тест за допомогою приладу Drager. Результат виявився позитивним – 3,21 проміле.

Коли інспектори повідомили громадянину, що складатимуть адмінматеріали за керування в стані сп’яніння та скоєння ДТП, кермувальник почав пропонувати їм гроші за непритягнення його до відповідальності.

182732489_2562330650737936_7531605421824987133_n

Охоронці порядку неодноразово попередили чоловіка про протизаконність його дій та кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди поліцейському і про те, що весь їхній діалог фіксується на відеокамеру. Проте водій продовжував наполягати на своєму, пропонуючи «домовитися».

Для документування факту пропозиції хабара патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

На кермувальника склали адмінпротоколи за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) та ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП. Далі він продовжив спілкуватися вже зі слідчим.

Патрульна поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button