Кримінал

Їхав п’яний за кермом і потрапив у ДТП: судитимуть мешканця Прилуччини

За процесуального керівництва прокурорів Прилуцького окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Прилуччини, котрий обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 2861 КК України – у порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП депутата звільнено з-під варти

Встановлено, що обвинувачений, керуючи автомобілем марки BMW у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись проїзною частиною автодороги Київ – Суми – Юнаківка в с. Манжосівка Прилуцького району, здійснив об’їзд перешкоди, не впорався з керуванням, виїхав на праве узбіччя відносно напрямку свого руху, де відбулось перекидання автомобіля, внаслідок чого двоє пасажирів цього авто отримали тілесні ушкодження.

Судовий розгляд кримінального провадження здійснюватиметься Прилуцьким міськрайонним судом. Санкція інкримінованої підозрюваному статті передбачає покарання у вигляді від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прилуцька окружна прокуратура

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button