Кримінал

За матеріалами СБУ судитимуть рекетирів, які тероризували мешканців Чернігівщини (Фото)

За матеріалами Служби безпеки України завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно членів організованого злочинного угруповання, які займались рекетом та тероризували мешканців Чернігівщини.

Оперативники СБУ спільно Національною поліцією затримали зловмисників у липні минулого року. За даними слідства, члени злочинного угрупування створювали штучні конфліктні ситуації з жителями прикордонного регіону, а потім вимагали з них гроші за «врегулювання спору».

Бандити мали власну мережу інформаторів, через яку отримували відомості щодо потенційних жертв. У разі відмови платити банді її учасники викрадали людей, а потім відвозили у заздалегідь підготовлені місця і піддавали жорстоким тортурам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом вихідних патрульні затримали на Чернігівщині 15 нетверезих водіїв

Кримінальники знущалися над своїми жертвами, завдаючи їм тілесних ушкоджень, допоки останні не перераховували кошти на банківські рахунки фігурантів.

Правоохоронці затримали учасників банди на спробі викрадення місцевого жителя, у якого рекетири вимагали майже 100 тис. грн. Розслідуванням встановлено 11 фактів вимагання грошей у мешканців Чернігова на загальну суму понад 200 тис. грн.

Наразі матеріали кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану) скеровано до суду.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Чернігівській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button