Кримінал

За спробу викрадення восьмирічної дівчинки на Чернігівщині чоловіку дали три роки тюрми

За спробу викрадення восьмирічної дівчинки в одному із сіл Чернігівської області чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Ювенальний прокурор Офісу генерального прокурора відстояв у Верховному Суді позицію щодо призначення покарання чоловіку, який намагався викрасти восьмирічну дівчинку (ч.3 ст. 15, ч. 2 ст.146 Кримінального кодексу України)», — ідеться в повідомленні.

У суді доведено, що, проїжджаючи в одному із сіл Чернігівської області, громадянин у стані алкогольного сп’яніння зупинився біля малолітніх сестер, які поверталися додому, та запропонував їм заробити грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 роки ув’язнення отримав контрактник з Чернігівщини, що ухилявся від служби

Почувши відмову, чоловік вийшов із машини й почав тягнути за руку молодшу дитину до автомобіля. На крики старшої сестри про допомогу відгукнувся знайомий дітей 17-річний юнак, який побіг до машини рятувати дівчинку. Побачивши це, чоловік відпустив її та поїхав з місця події.

Як з’ясувалося, до спроби викрасти дитину засуджений того ж дня пропонував інтимні послуги за гроші двом жінкам.

За даними ОГП, суд першої інстанції засудив зловмисника до одного року позбавлення волі. Однак ювенальний прокурор не погодився з призначеним покаранням, оскільки воно «не відповідало тяжкості вчинення злочину, за своїм розміром було явно несправедливим через м’якість та не було необхідним і достатнім для виправлення й попередження нових злочинів».

У результаті суд апеляційної інстанції повністю підтримав позицію ювенального прокурора та ухвалив рішення – три роки позбавлення волі. Це рішення залишив чинним і Верховний Суд.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button