Кримінал

За викрадення ювелірних виробів у Чернігові житель Маріуполя проведе за ґратами понад три роки

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок одного з місцевих судів області.

Вироком суду першої інстанції жителю м. Маріуполь за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна) призначено покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від його відбування з випробуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівка з камери схову супермаркету викрала сумку

У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений у листопаді 2020 року в денний час у м. Чернігові за попередньою змовою з іншою особою з корисливих мотивів, незаконно шляхом віджиму металопластикового вікна проник до житлового будинку, звідки викрав ювелірні вироби на загальну суму понад 30 тис. грн.

Під час апеляційного розгляду прокурором доведено, що місцевий суд при звільненні винного від відбування покарання не врахував тяжкість злочину, а також те, що при вчиненні крадіжки обвинувачений виконував основну роль, проникаючи до будинку. Також залишилися поза увагою місцевого суду негативні дані про особу винного, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких корисливих злочинів, заходів до працевлаштування не вжив, на шлях виправлення не став і знову вчинив тяжке кримінальне правопорушення. Заподіяна потерпілій матеріальна шкода відшкодована лише частково, при цьому відшкодування відбулося завдяки оперативним діям працівників поліції.

Апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та засудив винного до 3 років 6 місяців позбавлення волі.
Вирок набув законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button