Кримінал

За знущання над цивільними людьми на Чернігівщині російському військовому оголосили підозру

Слідчі встановили причетність 28-річного мешканця республіки тива до вчинення воєнного злочину під час тимчасового перебування російських окупаційних військ на Чернігівщині навесні 2022 року. Фігуранту оголошено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

В ході розслідування поліцейські встановили, що 28-річний тивинець у складі окупаційного контингенту військ російської федерації у березні 2022 року перебував на території Чернігівського району. Військова частина фігуранта зайняла село Золотинка.

Слідчі поліції з’ясували, що у середині березня 2022 року саме цей загарбник реалізував злочинний намір розважитись шляхом знущання над цивільними мешканцями окупованого села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З річки дістали тіло чоловіка, який зник ще минулого року: подробиці трагічної події у Чернігові

Зокрема, фігурант обстріляв з автоматичної зброї стіну житлового помешкання у селі, одночасно наказуючи господарю вийти надвір. Після цього окупант змусив цивільного чоловіка бігати по двору, стріляючи у землю поблизу ніг потерпілого. Так зловмисник імітував полювання.

Насамкінець загарбник змусив потерпілого поставити собі на голову картонну коробку з маркуванням «сухий пайок армії рф». Надалі російський військовий направив на господаря помешкання автоматичну зброю та здійснив серію пострілів у його бік, намагаючись влучити у коробку на його голові.

Всі перелічені дії окупанта викликали обґрунтований страх потерпілого за своє життя та завдали цивільному чоловікові сильних моральних страждань.

На підставі зібраних доказів, слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за погодження з прокурором Чернігівської обласної прокуратури оголосив 28-річному окупанту про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button